16:15

Tyresö FF 1

Referat: Stureby SK 1 - Tyresö FF 1

Matcherna mot Tyresö tillhör alltid årets roligaste, och samtidigt årets svåraste då de spelar en taktiskt driven fotboll kombinerat med en stor portion individuell skicklighet.

Dagens match i den riktigt tunga värmen var inget undantag utan matchbilden blev som förväntat där Tyresö försökte kombinera sig fram via kortpassningsspel centralt medan vi arbetade hårt med att hitta ytorna på kanterna. Inledningsvis hade vi lite problem att stänga ytorna centralt och Tyresö kunde skapa en och två farliga lägen. Efter hand hittade vi ändå mer och mer rätt och kunde etablera tryck längre upp i banan. Extra roligt att se att vi också tar oss in i matchen genom att uppfylla vårt mål för dagen - att visa mod och våga spela vårt spel. Utan risktagande kommer varken utveckling eller framgång och i takt med att vi vågar spela ut så tar vi också över i slutet av halvleken. 0-0 i paus ändå trots några heta chanser åt bägge håll.

Även i andra halvlek så startar Tyresö bäst och får lite tryck genom att vi släpper på skärpa och tempo i uppspelsfasen. Efter jobbiga första fem tar vi dock tag i spelet igen och matchen är helt jämn och står verkligen och väger. En fin aktion från Tyresö avslutas med ett klassavslut ribba in och 0-1 är ett faktum. Tungt läge, men idag var det aldrig något tvivel feån Sturpen-tjejerna som istället ökade tempot direkt. Hård press från vår sida och en högt vunnen boll senare var det kvitterat till 1-1 och spännande sista femton minuter väntade.

Avslutningskvarten så var det nu Söders Blå som såg starkast ut. Det skapades också några riktigt heta chanser varav vi nästan hade skrivit in 2-1 vid ett friläge med bara minuter kvar. Nu blev det ingen utdelning på den avslutande pressen utan matchen slutar 1-1. Ett rättvist resultat sätt till hela matchen, och vi konstaterar återigen att det alltid är lika roligt att spela de här matcherna mot bra lag, och att vi gärna skulle se betydligt fler av dem för att få fortsatt utveckling.

En eloge till alla tjejerna i bägge lagen för att orka hålla uppe så bra tempo i matchen trots den ordentligt tryckande värmen.